Kalandozások a Csakrák világában – Koronacsakra

július 27, 2020

koronacsakra
Szia, Kedves Utazó! 😇
 
Kalandozás a csakrák világában – Hetedik, egyben utolsó nap – Koronacsakra
 Az utolsó állomásunk a Koronacsakra (E csakra szanszkrit neve Szahaszrara, amelynek jelentése: “ezerszeres”).
A koronacsakra a fejtetőn helyezkedik el. A tudással, a megértéssel, a transzcendens tudatossággal áll kapcsolatban. A koronacsakra kapu az egyetemes energiához.
Színe a lila. Hozzá kapcsolható elem a gondolat. Pszichológia funkciója a megértés. Negatív emóciója a megkötések. Hozzá kapcsolódó jog: jogom van tudni.

Jóga és Lélek jógázz online Facebook közösség:

  • Hétről-hétre változatos élő gyakorló órák, online videók,
  • Gyakorlások kezdőtől a haladó szintig,
  • A jóga mellett olvashatsz relaxációról, meditációról, tudatos táplálkozásról, önfejlesztésről, spiritualitásról.
  • Kezdd meg egyéni utazásod a jobb egészség, a nagyobb boldogság, és a lelki béke felé.
Megerősítése: Egységben vagyok.
 
Ha kiegyensúlyozottan működik ez a csakránk, akkor túl tudunk látni az anyagi világ korlátain és együtt mozgunk az élettel, felismerjük, hogy részei vagyunk a nagy egésznek, bízunk az életben.
A koronacsakra fontosabb témakörei: tudatosság, megértés, megismerés, egység.
Ha a koronacsakra nézőpontjából nézünk rá az életünkre, az pont olyan, mintha madártávlatból tekintenénk le egy városra. Onnan mindent beláthatunk.
Láthatjuk, hogy milyen célt szolgálnak az egyes események az életünkben. Megérthetjük, hogy mi miért történik velünk. és hogy az egyes rész események, hogy kapcsolódnak össze kerek egésszé.
Ez pedig segíthet minket a nehéz, fájdalmas életesemények átvészelésében, hiszen azokból is tanulhatunk és fejlődhetünk.
Kerek 10 éve hallgattam meg Steve Jobs egyik beszédét, amit a világ egyik legjobb egyetemén, a Stanford Egyetem végzős diákjainak ballagásán adott elő. (Itt lehet elérni magyarul: https://appleblog.blog.hu/2008/03/11/steve_jobs_hires_beszede_magyarul)
 
Ő fogalmazta meg nagyon szépen, hogy az életünkben az egyes események, történések, azaz az életünk egy – egy pontja egyszer csak összeáll egy kerek egésszé. Előre azonban nem tudjuk ezeket összekötni.
Én is volt, hogy nem értettem mi miért történik, vagy éppen nem történik velem, de utólag visszatekintve mindig összeállt a kép és amit egyszer valaha rossznak éltem meg később beláttam, hogy mennyire az én fejlődésemet szolgálta és mennyire kellett, ahhoz, hogy az legyek, aki most vagyok.
 
Szeretettel❤️: Adél