Kalandozások a Csakrák világában – Szívcsakra

július 6, 2020

napfonatcsakra
Szia, Kedves Utazó! 😇
 
Kalandozás a csakrák világában – Negyedik nap – Szívcsakra
 
A mai csakránk a Szívcsakra (E csakra szanszkrit neve Anahata, amelynek jelentése: „érintetlen”).
A Szívcsakra a mellkas közepén helyezkedik el. Színe a zöld. Eleme a Levegő. Pszichológia funkciója a Szeretet. Negatív emóciója a gyász. Hozzá kapcsolódó jog: jogom van szeretni.
 
Megerősítése: A szeretet forrása vagyok.
 
Fontosabb témakörei: szeretet, együttérzés, megbocsátás, érzelmek őszinte kifejezése
 
A szívcsakra a lélek lakhelye.
 
A levegő tulajdonságai jelennek meg a csakra működésében. Az éltető levegő, melyet minden lélegzetvétellel magunkba szívunk. A változás szele, amely kisöpri a félelmet, a bűntudatot, a szégyent, a haragot.
 
Ha jól működik ez a terület, akkor bizakodóak, együttérzők, megbocsátók, reménykedők vagyunk és teljes mértékig elfogadjuk magunkat.
 
Képesek vagyunk szeretni, vagyis engedjük, hogy valaki vagy valami “megérintsen”.
 
A témakörökből most a szeretet témakörét emelném ki, és osztanám meg Veled a tapasztalataimat:
 
Régebben írtam arról, hogy én jó pár évvel ezelőtt miért kezdtem el jógázni. Nem divatból, nem azért mert az hú, de trendi volt…
 
Abban az időben egy nehéz életszakaszon mentem keresztül…
 
Nagyon szerelmes voltam (az a bizonyos rózsaszín ködös:) , első nagy szerelem, belga fiú, már terveztük az összeköltözést természetesen külföldön, mivel közel egy évig távkapcsolatban éltünk hol én, hol ő repült a másikhoz, hogy 1-2 hetet együtt töltsünk. Aztán a legutolsó látogatásom után szinte rögtön, ahogy hazaértem egy üzenet érkezett tőle, aminek hatására minden összeomlott…
 
Én akkor, ott teljesen összetörtem, hittem abban az emberben, szerettem tiszta szívemből, és talán az fájt a legjobban, hogy nem tudtam elfogadni, hogy ez az ember képes ilyet tenni, olyan formában, ahogy megtette.
 
Mérhetetlen fájdalmat éreztem, heteken keresztül próbáltam megérteni, hogy miért…, kerestem a válaszokat, nem volt étvágyam, nem volt kedvem reggelente kikelni az ágyból sem, és megtapasztaltam a pánikrohamnak nevezett jelenséget is.

Jóga és Lélek jógázz online Facebook közösség:

  • Hétről-hétre változatos élő gyakorló órák, online videók,
  • Gyakorlások kezdőtől a haladó szintig,
  • A jóga mellett olvashatsz relaxációról, meditációról, tudatos táplálkozásról, önfejlesztésről, spiritualitásról.
  • Kezdd meg egyéni utazásod a jobb egészség, a nagyobb boldogság, és a lelki béke felé.
Igazából eljutottam odáig, hogy elmentem egy segítő szakemberhez és ahogy ott ültem és beszélgettünk rájöttem, hogy az egyetlen ember aki kihúzhatja magát ebből az egész helyzetből az én vagyok, és eldöntöttem, hogy ezt egyedül fogom végigcsinálni.
 
Így is volt, megráztam magam és hajrá jelszóval el is indultam. A gödör mélyéről kezdtem, és bevallom sokszor könnyek között, úgy, hogy nem láttam az alagút végét, de akkor is mentem előre.
 
És itt jött be az életembe a jóga…
 
Az első jógaórámon éreztem, hogy megérkeztem. Megérkeztem egy helyre, ahol testileg-lelkileg-szellemileg megújulhatok. És a legjobb, hogy ezt bárhol és bármikor megtehetem a jógamatracomon. Ez azóta is így van.
 
Életem nagy szerelmi csalódása után, akkor, ott azt hittem, hogy majd most jól bezárkózok, és már semmi nem lesz ugyanolyan. DE Nagyot tévedtem, szerencsére.
 
Hamar rájöttem, hogy inkább csalódok még százszor, ezerszer, de nem tudom és nem is akarom úgy élni az életem, hogy falakkal veszem körbe magam.
 
Sokszor megkaptam már, hogy túl közvetlen vagyok. Én erre azt szoktam mondani, hogy lehet, de én inkább úgy fogalmaznék, hogy nyitott szívvel élek.
 
Egy életet le lehet élni falakkal bástyázva is, úgy, hogy védem magam, bezárom a szívem, és valóban, akkor “biztonságban” vagyok.
 
A kérdés az, hogy valóban érdemes?
 
Mindenkinek joga van választani…
 
Én amellett döntöttem, hogy 100%-ban adom azt, aki vagyok, és tény, hogy ez nem egy biztonsági játék, de hiszek benne, hogy egy őszinte, és boldog élet alapja.
 
Legyen talán ez a záró üzenet:
 
Nyújts ki a kezed, érints meg másokat, és engedd, hogy az élet örömei Téged is megérintsenek!
 
Szeretettel❤️: Adél