Kókusztejes répakrémleves

Elkészítés  ~ 45 perc

Kókusztejes répakrémleves Jóga és Lélek módra:

Gluténmentes, vegán, tele vitaminnal és nagyon finom, ami ugye nem utolsó szempont.
 

📌Hozzávalók (4-6 fő részére):

  • 1 vöröshagyma
  • olaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 70 dkg sárgarépa
  • kb 1,2-1,4 liter víz
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 db 2 cm-es gyömbér
  • 1 evőkanál zsíros kókusztej (én 78%-os kókusztartalmút használtam, a konzerves verzió pl. Sparban kapható)
  • 1 teáskanál tandoori masala fűszerkeverék
  • fél teáskanál Cayenne bors
  • 1 természetes zöldségleves kocka (amiben nincs nátrium glutamát) – elhagyható
  • ízlés szerint só, bors
 

➡️ Elkészítés:

  • A répákat nagyobb darabokra vágod, sütőpapírral bélelt tepsibe teszed, meglocsolod olívaolajjal, sózod, borsozod és 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt addig sütöd, amíg a szélük megpirul.
  • Mikor a répa már majdnem kész, a hagymát apróra vágod, kevés olajon megdinszteled, majd hozzáadod az apróra vágott fokhagymát és a Cayenne borsot.
  • A megsült répákat is a lábasba teszed, majd belereszeled a gyömbért és felöntöd vízzel. Hozzáadod a kókusztejet, majd sóval, borssal, kurkumával, tandoori fűszerekkel ízesíted.
  • Kb.fél órát rotyogtatod, majd ha átfőtt a répa hagyod picit hűlni és botmixerrel leturmixolod.

Voilá, kész is van!

Jó étvágyat hozzá!

Szeretettel❤: Adél

👉 Tipp: Kókuszcsipsszel és kókusztejjel is tálalhatod.

Jóga és Lélek jógázz online Facebook közösség:

  • Hétről-hétre változatos élő gyakorló órák, online videók,
  • Gyakorlások kezdőtől a haladó szintig,
  • A jóga mellett olvashatsz relaxációról, meditációról, tudatos táplálkozásról, önfejlesztésről, spiritualitásról.
  • Kezdd meg egyéni utazásod a jobb egészség, a nagyobb boldogság, és a lelki béke felé.