Mediterrán paradicsom krémleves sült csicseriborsó krutonnal

Elkészítés  ~ 40 perc

✅ Gluténmentes, szójamentes, cukormentes és húsmentes – 4 adag

A recept ötletét Angela Liddon Ragyogj! című könyvéből merítettem:

📌 Hozzávalók a csicseriborsó krutonhoz:

  • 1 üveg csicseriborsó (540 g) leöblítve, lecsöpögtetve. Használhatsz konzerves változatot is.
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • Fűszerezéshez: oregánó, Cayenne-bors (ami valójában chili), fokhagymapor, finomra őrölt tengeri só/Himalája só/de használhatsz sima asztali sót is.

📌 Hozzávalók a paradicsomleveshez:

  • Olívaolaj
  • 1 közepes vöröshagyma felaprítva
  • 2 nagy gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 természetes zöldségleves kocka/szárított zöldségkeverék
  • 2 x 400 g hámozott paradicsom konzerv a levével együtt
  • 4 evőkanál sűrített paradicsom
  • 500 ml víz

📌 Fűszerezéshez: oregánó, finomra őrölt tengeri só/Himalája só/sima asztali só, kakukkfű illetve őrölt fekete bors ízlés szerint.

➡️ Csicseriborsó kruton elkészítése:

  • Melegítsd elő a sütőt 220 Celsius-fokra. Egy nagy tepsit bélelj ki papírtörlővel. Rakd rá a csicseriborsót, és a tetejére is tegyél papírtörlőt. Itasd fel a nedvességet, majd dobd ki a papírtörlőket.
  •  A csicseriborsót tedd egy nagy tálba, keverd hozzá az olívaolajat és a fűszereket ízlés szerint.
  • Béleld ki a tepsid sütőpapírral és tedd rá a csicseriborsós keveréket egyenletesen eloszlatva a tepsiben.
  • Süsd 15 percig, majd jól rázd meg a tepsit és süsd tovább még kb. 15-20 percet szép sötétbarnára, vigyázva, hogy nehogy megégjen.
  • Hagyd hűlni a tepsiben legalább 5 percig. Ahogy kihűl, úgy lesz finom ropogós 🙂

➡️ Paradicsomleves elkészítése:

  • Egy nagy lábasban közepes lángon melegítsd fel az olívaolajat és add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd dinszteld meg (megpirítod ameddig a hagyma átlátszó nem lesz).
  • Ezután hozzáadod a hámozott paradicsom konzerveket, a sűrített paradicsomot, az 500 ml vizet, a természetes zöldségleves kockát.
  • Közepesnél nagyobb lángon rottyantsd össze, majd keverd bele a fűszereket: az oregánót, sót, borsot és a kakukkfüvet ízlés szerint.
  • Főzd közepes lángon körülbelül 15-20 percig, hogy az ízek összeérjenek.
  • Tálald friss bazsalikomlevéllel, olívaolajjal, frissen őrölt feketeborssal és a csicseriborsós krutonnal (közvetlen fogyasztás előtt tedd csak a levesbe, hogy ropogós maradjon:))

📌Tipp: A megmaradt csicseriborsós krutont érdemes fagyasztóba tenni és következő fogyasztás előtt még fagyasztott állapotban 220 Celsius fokra melegített sütőbe tenni 5 percre, amíg felenged így jobban megtartja a ropogósságát.

Jó étvágyat hozzá!😊

Szeretettel❤: Adél

Jóga és Lélek jógázz online Facebook közösség:

  • Hétről-hétre változatos élő gyakorló órák, online videók,
  • Gyakorlások kezdőtől a haladó szintig,
  • A jóga mellett olvashatsz relaxációról, meditációról, tudatos táplálkozásról, önfejlesztésről, spiritualitásról.
  • Kezdd meg egyéni utazásod a jobb egészség, a nagyobb boldogság, és a lelki béke felé.