Kalandozások a Csakrák világában – Gyökércsakra

 A növények nem tudnak gyökerek nélkül élni. Az embernek pedig a lelke a gyökere.

június 15, 2020

gyökércsakra
Szia, Kedves Utazó! 😇
 
A mai első csakránk a Gyökércsakra (E csakra szanszkrit neve a Muladhara, amelynek jelentése: „támaszték, gyökér”).
 
A gyökércsakra a gerinc alsó végénél helyezkedik el. Színe a vörös. Eleme a Föld. Pszichológiai funkciója a túlélés. Negatív emóciója a félelem. Hozzá kapcsolódó jog: jog arra, hogy itt legyünk (az élethez való jogunk), a birtokláshoz való jogunk.
Megerősítése: Mindkét lábbal a földön állok. Szükségleteim kielégítődnek.
Fontosabb témakörei: bizalom, biztonság, gyökereink, család, bőség, kapcsolat az anyagi világgal.
 
A gyökércsakra az alap, amelyen minden más nyugszik. Gondolj csak a házépítésre, megfelelő alap nélkül a ház előbb vagy utóbb megrogyik, összedől.
 
Számomra ez hozta meg az egyik legnagyobb tanítást a biztonság témájában.
 
Mi is a gyökereinken keresztül jutunk táplálékhoz, erőhöz, stabilitáshoz, s így kezdhetünk végre növekedni.
 
Nagyon sokáig azt hittem, hogy az életben az a stabilitás, a „gyökér” ha van egy lakásom, hiszen akkor már van egy stabil pont az életemben. A stabilitást úgy értelmeztem, hogy anyagilag le tudok tenni dolgokat az asztalra (jó állás, lakás, párkapcsolat, spórolt pénz a bankszámlámon stb.), és akkor „minden rendben” van, biztonságban vagyok.
 
2016-ban egy nemzetközi cégnél dolgoztam recruiter-ként (főleg vezető és specialista pozíciókba interjúztam embereket és szerettem a munkám), eljegyzett a barátom, mindenem megvolt én mégse voltam boldog. Látszat életet éltem, ami csak kívülről tűnt tökéletesnek…
 
Tudtam, hogy egy nagy váltás kell.
 
 

Jóga és Lélek jógázz online Facebook közösség:

  • Hétről-hétre változatos élő gyakorló órák, online videók,
  • Gyakorlások kezdőtől a haladó szintig,
  • A jóga mellett olvashatsz relaxációról, meditációról, tudatos táplálkozásról, önfejlesztésről, spiritualitásról.
  • Kezdd meg egyéni utazásod a jobb egészség, a nagyobb boldogság, és a lelki béke felé.
…Aztán 2016 május végén felmondtam a munkahelyemen, szakítottam a párommal és egy egyirányú repülőjeggyel, két bőrönddel, és három havi megtakarítással elindultam a Kanári – szigetekre. – tehát volt egy alapom, amire építkezhettem a legelején.
 
Az alapon azonban itt nem csak a megtakarítást értem, hanem azt is, hogy beszéltem nyelveket és éltem már korábban spanyol nyelvterületen pár hónapot, így erre is tudtam építkezni.
 
Aztán amikor leszálltam a gépről, kezemben a két bőrönddel akkor ott a reptéren állva tudatosult bennem egy pillanatra, hogy mi az istent csinálok itt, ott tudatosult bennem, hogy oké, akkor 1 hónapon belül dolgoznom kell nincs mese, nincs más opció. Ott, akkor egy nagyon erős bizonyosságot éreztem a lelkemben, hogy IGEN ez így lesz és kész.
 
Tele voltam félelemmel nem is tagadom, hogy nem. Ott voltam egyedül, idegenként, és újra kellett kezdenem a nulláról, de tudtam, hogy minden rendben lesz.
 
Végigjártam az önéletrajzommal a szállodákat és még a boltokat is. Az első munkám bolti promóció volt egy Douglas Parfüm Shopban, amit utáltam és kitűztem magamnak, hogy szeptembertől már egy szállodában fogok dolgozni. Nem lesz meglepetés, hogy ez így is lett. 😀
 
Szeptembertől az Iberostar nemzetközi szállodaláncnál kezdtem dolgozni, vendég kapcsolattartóként. Rengeteg embert ismertem meg a világ minden tájáról és még a német nyelvtudásom is sikerült feltornásznom egy erős középfokú szintre.
 
Ennek a pozíciónak köszönhetően kerültem később a szállodalánc egyik 5 csillagos Mallorcai szállodájába, ahol már az igazgatóval dolgozhattam együtt és tagja voltam a menedzsmentnek.
 
És, hogy hogy áll össze ez a történet és a gyökércsakra?
 
Leginkább úgy, hogy:
Megértettem, hogy az igazi gyökerem nem a külvilágban keresendő, az igazi stabilitás nem ott, hanem bennem van.
 
Megtanultam, hogy bárhol is legyek a világban, mindig van egy belső támaszték, ami stabilitást és biztonságot ad, ez számomra a lelkem.
 
És megtanultam, hogy ha a lelki világom rendben van, a lelkem stabil akkor az anyagi világom is az lesz.
 
Szeretettel❤️: Adél