A jóga gyakorlása olyan, mint az élet

“A jógamatracom a varázsszőnyegem, minden egyes utazással egyre közelebb repít ÖnMAGamhoz, a lelkemhez. ” – Rachel Brathen

2020.06.08.

20200510_113813-01 (1)

Korábbi írásomban említettem, hogy Június hónapunk témája a Bátorság.

A jóga eszköztára segít belső bátorságunk fejlesztésében és a komfortzónánk határainak átlépésében. Segít abban, hogy kapcsolódjunk önmagunkkal, hogy megértsük, kik vagyunk és hová tartunk.

Igazából a jóga gyakorlása olyan, mint az élet.

Nem számít, hol tartasz most, milyen formában vagy, milyen a lelkiállapotod…akárcsak az életben, vannak jó és rossz napok, van, amikor szárnyalunk tele energiával, és van, amikor összetört szívvel nézünk ki az ablakon, miközben arcunkon gördülnek végig fájdalommal teli könnycseppjeink, és bizony nem látjuk a sötét alagút végén a fényt….

Bárhogy is érezd most magad, a jógamatrac egy biztonságos teret nyújt számodra és támogat téged az úton egy egészségesebb, boldogabb (nem az instant boldogság!), tudatosabb élet felé.

A jógamatracodon megtanulsz ráhangolódni a testedre (a lelkedre), és tudatára ébredsz annak, ahogyan a dolgokra reagálsz. Ezt a tudatosságot pedig lépésről-lépésre át tudod emelni a mindennapi életedbe is.

És, hogy mi szükséges ehhez? Az, hogy állj ki a matracodra.

Az igazi bátorság is cselekvést kíván.

Nem a tökéletes pillanatot kell várni, hisz olyan soha nem lesz, ilyen az élet is.

 Nekem is van vágytáblám, nekem is vannak álmaim, én is kiposztoltam kis cetliket megerősítésekkel a fürdőszobai tükörre (vagy amikor éppen Mallorcán dolgoztam akkor tartós rúzzsal írtam ki a hatalmas szállodai szobai tükrömre, aztán persze alig bírtam levakarni róla 🙂

 

Jóga és Lélek jógázz online Facebook közösség:

  • Hétről-hétre változatos élő gyakorló órák, online videók,
  • Gyakorlások kezdőtől a haladó szintig,
  • A jóga mellett olvashatsz relaxációról, meditációról, tudatos táplálkozásról, önfejlesztésről, spiritualitásról.
  • Kezdd meg egyéni utazásod a jobb egészség, a nagyobb boldogság, és a lelki béke felé.

A lényeg, hogy kezd el.

Az álmaid eléréséhez sem elég csak mantrázni, vizualizálni, meg vonzás törvényét gyakorolni.

Cselekedni kell, beletenni a munkát minden egyes nap. Persze, tudom, ez nem hangzik túl vonzón ebben a mai instant boldogság világban.  

Amikor úgy érzed, hogy minden összeomlik körülötted – különösen akkor! -, legyél bármennyire kimerülve, összetörve testileg – lelkileg, éppen akkor van a legnagyobb szükséged arra, hogy elkezd, hogy indulj el és tegyél magadért, az életedért, mozdítsd előre a tested – a lelked – a szellemed.

Ezek azok a pillanatok, amikor a matracodon állva megtalálod a belső erőd, a kreativitásod, a hited, a bátorságod, és amikor lelépsz róla, tovább tudod ezeket vinni a mindennapjaidba is.

Együtt haladunk, tanulunk, fejlődünk az úton 🙂

Szeretettel: Adél,  Jóga és Lélek