Június - A bátorság hónapja

„Veszem a bátorságot, hogy magamra hallgassak, bízzak önmagamban és abban, hogy a szívemben maga Isten szól hozzám”.- Anselm Grün

2020.06.02.

20200523_145151-01

Beléptünk egy újabb hónapba és lassan beköszönt az igazi nyár is…

…Legyen ez a június hónap egy meghívás arra, hogy kapcsolódjunk a bennünk élő bátorsághoz.

A jóga számtalan lehetőséget kínál számunkra, hogy gyakoroljuk a bátorságot, arra, hogy kilépjünk a komfortzónánkból.

A bátorság nem azt jelenti, hogy nincsenek félelmeim, félelmeim vannak, mint ahogy mindenki másnak is, de a félelmeim ellenére lépek, vagy éppen benne maradok egy adott szituációban, helyzetben a belső bátorságomra támaszkodva, követve a belső hangom, a lelkem hangját.

Bátorság az, ha félek, de nem a félelmeim által diktált módon cselekszem.

Láthatod, hogy a bátorság és a félelem nem zárja ki egymást, hanem kéz a kézben járnak, olyan ez, mint a yin és a yang. Az igazi bátorságot nem tudjuk megtapasztalni az igazi félelem nélkül.

Én is számtalanszor tapasztaltam már meg a félelmet eddigi életem során.

Talán az egyik legélénkebb emlékem, ami az agyamba vésődött, az volt, amikor 13 éves koromban Franciaországban ott álltam az Eiffel torony lábánál és masszív tériszonyommal másodpercek leforgása alatt még ott ledermedtek a lábaim.

Ugyanakkor gyorsan realizáltam, hogy most vagyok itt, ki tudja, mikor jutok el ide legközelebb, úgyhogy minden belső erőmet, bátorságomat összeszedve felmentem. Nem mondom, hogy nem akart kiugrani a szívem a helyéből az üvegliftben ülve, ahogy felfelé haladtunk, de az érzés, amikor kiléptem abból a liftből, a felszabadultság, a panoráma, ami fogadott az felemelő volt.

Legalább ennyire féltem, amikor 2016 nyarán leszálltam a Kanári szigeteken, hátrahagyva az itthoni életem, újrakezdve mindent a nulláról (egyszerre mondtam fel a munkahelyemen, léptem ki a párkapcsolatomból és hagytam hátra mindent). Mikor leszálltam a gépről és ott álltam két bőrönddel a repülőtéren úgy, hogy akkor még csak alapszinten ment a spanyol, hát nem mondom, hogy nem voltam betojva. Ott, akkor őszintén átfutott az agyamon egy pillanatra, hogy Te atyaég, én most tényleg itt vagyok a semmi közepén 2 szál bőrönddel és mi lesz most…aztán persze megráztam magam és fejben helyretettem, hogy hát mi lenne, 1 hónapon belül dolgozni fogok és újraépítem az életem. Nem lövök le nagy titkot, hogy ez bizony így is volt.

Jóga és Lélek jógázz online Facebook közösség:

  • Hétről-hétre változatos élő gyakorló órák, online videók,
  • Gyakorlások kezdőtől a haladó szintig,
  • A jóga mellett olvashatsz relaxációról, meditációról, tudatos táplálkozásról, önfejlesztésről, spiritualitásról.
  • Kezdd meg egyéni utazásod a jobb egészség, a nagyobb boldogság, és a lelki béke felé.

Visszakanyarodva a jógához – Egyáltalán hogy jön ehhez a jóga?

A jóga eszköztára segít belső bátorságunk fejlesztésében és a komfortzónánk határainak átlépésében. Segít abban, hogy kapcsolódjunk önmagunkkal, hogy megértsük, kik vagyunk és hová tartunk.

Mert bátorságot kíván:

  • hogy hallgass a tested jelzéseire, hogy feszegesd a komfortzónád határait, de tiszteletben tartva a korlátaidat is (fájdalmat soha nem okozol magadnak!)
  • hogy kapcsolódj a lelkeddel és önazonosan élj, lelked igaz hívása szerint,
  • hogy felvállald, amit gondolsz, és, hogy őszintén kiállj magadért.

Bátorságot kíván, hogy ÖNMAGAD LÉGY.

Szeretettel: Adél,  Jóga és Lélek