Tanulás - avagy az önfejlesztés egyik útja egy minőségibb élethez

2020.05.31.

101690643_166192534861330_8594239725483589632_o

Nem tudom Ti, hogy vagytok Vele, de én amióta az eszemet tudom, imádok tanulni.
És itt most tanulás alatt nem a hagyományos iskolai „kényszer” tanulást értem, ami mindenkinek „kötelező”, ami sokszor csak felesleges, a való életben nem használt információk halmozása és magolása…
Az igazi tanulásról beszélek, ami belső indíttatásból jön, ami örömet okoz, mert olyan dolgokat tanulsz, ami őszintén érdekel, inspirál, és olyan tudást sajátítasz el vele, amit felhasználsz majd az életed valamely területén, legyen az akár a munkád, akár a magánéleted.
Még Warren Buffett is – aki a világ egyik leggazdagabb embere és legsikeresebb befektetője – azt vallja, hogy életed legjobb befektetése a befektetés önmagadba. És hogy miért? Mert a tudást, képességet, amit megszerzel senki nem veheti el tőled.
Mindig van mit tanulni. Az egész élet egy folyamatos tanulás és lehetőség a fejlődésre. És ezt nem csak mondom, hanem élem is. (Ikrek az aszcendensem, így nem véletlen, hogy csillapíthatatlan a tudásvágyam.
Igazából folyamatosan tanulok. Persze a hagyományos iskolai rendszert én is végigjártam, multis munka mellett egyetemi diplomát is szereztem. Ma már ugyanakkor nem „kényszerből” vagy „társadalmi elvárásból” hanem belső indíttatásból tanulok.

Az elmúlt 3 évben több területen is képeztem magam, így például tanultam energiagyógyítást, ayurvédikus masszázstechnikákat, és Indiában elvégeztem egy nemzetközi jógaoktató képzést. Az angol mellett megtanultam spanyolul és németül, mert inspirál más országok kultúrája és imádom az idegen nyelveket.
Nem meglepő módon jelenleg is tanulok és nem csak jógát – de ezt majd egy másik posztban elmesélem.

Drága anyukám se tudja már ezt nyomon követni.

Jóga és Lélek jógázz online Facebook közösség:

  • Hétről-hétre változatos élő gyakorló órák, online videók,
  • Gyakorlások kezdőtől a haladó szintig,
  • A jóga mellett olvashatsz relaxációról, meditációról, tudatos táplálkozásról, önfejlesztésről, spiritualitásról.
  • Kezdd meg egyéni utazásod a jobb egészség, a nagyobb boldogság, és a lelki béke felé.
Ma például már nagyon izgatott vagyok, mert délután kezdődik a Yin Jóga és Meditáció tanárképzésem online része Tengerdy Krauser Ágival, aki Budapesten született, jelenleg az USA-ban él családjával. Ági világszerte elismert kundalíni és yin jógaoktató, meditációs tréner. A mai témánk a meditáció szintjeinek és akadályainak átbeszélése lesz. Elkezdünk dolgozni az emócióinkkal (féltékenység, félelem, harag, öröm, szomorúság) megnézzük, mikor akadályoznak és mikor segíthetnek minket. Már nagyon várom! 🙂 Szeretettel:  Adél, Jóga és Lélek