TE SEM TUDOD MEGÉRINTENI A LÁBUJJAIDAT? NEM IS KELL!

2020.04.21.

Ajjaj nem tudom megérinteni a lábujjaimat

Azt gondolom, hogy nagyon sok “tévhit”, félreértés kering a jógával kapcsolatban, ezért szeretnék időről-időre posztolni Neked erről a „Tények és tévhitek a jógában” sorozat részeként.

 

A kérdés, amit most kivesézek: Jógázni tényleg csak az tud, aki elképesztően hajlékony?

 

Rengetegszer hallottam már az alábbi kijelentést: “Nagyon szuper, hogy jógázol, úgy kipróbálnám, de félek elkezdeni, mert úgy érzem, nem vagyok elég hajlékony.

 

Sajnos sokak fejében él az a kép a jógával kapcsolatban, hogy az kizárólag a nagyon hajlékony, rugalmas embereknek való. Ezt a feltevést csak tovább erősítik a közösségi média oldalain jóga címszó alatt található Instagram és Facebook posztok, ahol kidolgozott testű, tökéletes alakú nők és férfiak fotóit láthatjuk, amint éppen cirkuszi mutatványba is beillő testhelyzetekben pózolnak.

 

Fontosnak tartom kiemelni, hogy a legtöbb Instagram jóga „sztár” nem most kezdte a jógázást, illetve jellemzően több éves gimnasztikai vagy tornász háttérrel rendelkezik (pl. jelenleg az egyik legnagyobb Instagram követőtáborral rendelkező jógás, Adell Bridges sok éven keresztül tornászként versenyzett, majd sérülései miatt, fizioterapeutájának a javaslatára kezdett el jógázni 5 évvel ezelőtt)

Jóga és Lélek jógázz online Facebook közösség:

  • Hétről-hétre változatos élő gyakorló órák, online videók,
  • Gyakorlások kezdőtől a haladó szintig,
  • A jóga mellett olvashatsz relaxációról, meditációról, tudatos táplálkozásról, önfejlesztésről, spiritualitásról.
  • Kezdd meg egyéni utazásod a jobb egészség, a nagyobb boldogság, és a lelki béke felé.

NEM TUDOD MEGÉRINTENI A LÁBUJJAIDAT?

 

NEM IS KELL! NEM EZ A LÉNYEG!

 

NE FELEDD, A HAJLÉKONYSÁG RELATÍV ÉS A CÉL NEM AZ, HOGY A NYAKADBA TEDD A LÁBAD, HANEM HOGY JÓL ÉREZD MAGAD A BŐRÖDBEN.

 

A jóga lényege a rendszeres gyakorlás, hogy állj ki a jógaszőnyegre és a TESTED ADOTTSÁGAINAK MEGFELELŐEN gyakorolj. A RENDSZERES GYAKORLÁS pedig szépen lassan meghozza a gyümölcsét!

A tested fokozatosan válik majd egyre erősebbé, ruganyosabbá, hajlékonyabbá és a gerinced is erősödik, a tartásod is javul.

 

Amikor a jógamatracodra állsz TE lépsz előtérbe, ez a TE időd, a TE tested, a TE gyakorlásod, ahol végre MAGadra figyelhetsz.

 

Jó gyakorlást, fejlődést kívánok Neked! 

  

Szeretettel: Adél, Jóga és Lélek

 

Kép forrása: Pinterest