A SEBEZHETŐSÉG EREJE – AVAGY NEM VAGYOK TÖKÉLETES​

2020.04.17.

nem vagyok tökéletes BLOG

Mit gondolsz? A sebezhetőség egyenlő a gyengeséggel?

Vajon tényleg a gyengeség jele, ha valaki felvállalja a sebezhetőségét?

Azt gondolom, hogy sokszor a tökéletességet hajszoljuk egy tökéletlen világban; nem merjük őszintén megmutatni magunkat, mert félünk a kudarctól, mások véleményétől, az elutasítástól.

Én azt gondolom, hogy a tökéletesség illúzió.

A sebezhetőség pedig a bátorság jele.

Számomra a JÓGAOKTATÁS IS A SEBEZHETŐSÉGRŐL, a saját sebezhetőségem felvállalásáról szól.

Kiállok a matracomra minden egyes nap és adom azt, ami őszintén, belőlem jön, legjobb tudásom szerint: legyen ez egy online jógaóra, egy idézet, egy hosszabb gondolathalmaz (mint ez a mai), egy poszt, egy videó.

Amikor elkezdtem jógát oktatni először külföldön (angolul), majd 2018 végén itthon a békéscsabai Harmónia Jógastúdióban sokszor éreztem azt, hogy atyaég mit keresek én itt…hiszen hol vagyok én az igazi neves oktatókhoz képest, akikben több ezer órányi oktatói tapasztalat van…, meg egyébként is nem is akartam én célzottan jógaoktató lenni. Az, hogy Indiába tanulhattam egy bakancslistás álmom volt, de akkor még nem is azzal a céllal mentem oda, hogy én most jógaoktató leszek.

Az első itthoni élő órám előtt úgy izgultam, mint, aki még soha nem állt előtte matracon. És ugyanez igaz az első online órámra is, ami még csak 3 hete volt. 

Jóga és Lélek jógázz online Facebook közösség:

  • Hétről-hétre változatos élő gyakorló órák, online videók,
  • Gyakorlások kezdőtől a haladó szintig,
  • A jóga mellett olvashatsz relaxációról, meditációról, tudatos táplálkozásról, önfejlesztésről, spiritualitásról.
  • Kezdd meg egyéni utazásod a jobb egészség, a nagyobb boldogság, és a lelki béke felé.

Meg szeretném osztani Veletek azt is, hogy az első jógastúdiós óráim során sokszor „félve” álltam ki a matracomra…olyan kérdésekkel a fejemben, mint: mi van, ha nem vagyok elég jó? jó az, amit csinálok? átmegy az üzenet? egyáltalán, mi van, ha leblokkolok? mi van, ha valakinek nem fog tetszeni? vajon mit gondolnak rólam?

Az, hogy beleálltam a jógaoktatásba rengeteg mindent tanított nekem és ez számomra egy véget nem érő tanulási folyamat.

Amikor kiállok a matracomra, sebezhető vagyok. Adom őszintén önmagam. Lesz, akinek ez tetszik, és lesz, akinek nem. Lesz, aki értékeli és lesz, aki nem.

 

Jógaoktatóként is megtapasztaltam, hogy nem lehet és nem is kell mindenki igényeinek megfelelni. Nem lehet és nem is kell mindenki számára szimpatikusnak lenni. Mindig lesz olyan, akinek nem leszek szimpatikus, aki mást várt, mint amit adtam éppen akkor azon az órán, amire bejött.

Felvállalom a sebezhetőségem, azt, hogy elutasítanak, hogy megítélnek, hogy a hátam mögött kibeszélnek, mert fontosabbnak tartom azt, hogy értéket adjak annak, aki ezt értékeli. Kiállok a matracomra szívből és szívből adok, annak, akinek ez átmegy.

A jóga se a tökéletességről szól! Bármikor elkezdheted, és bármikor újrakezdheted. Nem kell életmódot váltanod vagy éppen „tökéletes” formában lenned hozzá. Nem az a lényeg, hogy megérintsd a lábujjaidat, vagy fél lábon egyensúlyozz a naplementében. Találd meg azt, ami Neked a legjobban működik, amikor időd van rá.

A jógát igazítsd az életedhez, ne pedig az életed a gyakorláshoz.

Az én üzenetem:

MERJ SEBEZHETŐ LENNI, MERJ TÖKÉLETLEN LENNI, MERJ ÖNMAGAD LENNI!

 

Szeretettel: Adél, Jóga és Lélek